onsdag den 18. juni 2014

Nem rabarbercrumble tærteDet er sommer og krukken på taresessen er fyldt med de flotteste vinrøde rabarber. Jeg elsker rabarber fordi de kan variere så meget i syrlighed og derved smag. I weekenden var familien inviteret hjem til min mor til fødselsdag. Grundet det dejlige solskinsvejr stod menuen selvfølgelig på grill. Under alt klargøringen af grill og mad var der selvfølgelig plads til en lille kaffepause med rabarber tærte med flødeskum og en god kop kaffe. Det gode ved denne rabarbertærte er at den er så nem og hurtig at lave samtidig med den smager fantastisk af sol og sommer. Jeg lavede tærten med friske rabarber, hvilket jeg også helt klart vil anbefale her i sommermånederne. Skulle man dog få lyst til smagen af sommer når vi når til de mørke vintermåneder, kan tærten sagtens lave med frosne rabarber man har gemt fra sommer. 

Rabarbercrumble tærte

400 g Friske rabarber (Frosne kan anvendes)
50 g Sukker
15 g Kartoffelmel

2 æg
100 g sukker
100 g hasselnødder

En tærteform smøres med smør. Rabarberne rengøres og skæres ud i cirka 3 cm lange stykker og kommes i formen - gem eventuelt et par stykker til at pynte med. Sukker vendes grundigt med kartoffelmel, og drysses over rabarberstykkerne. 

Hasselnødderne hakkes i fint i en minihakker. Æg og sukker piskes lyst og skummende, og de fint hakkede nødder vendes forsigtigt heri. Cremen hældes over rabarberne. Tærten bages  midt i ovnen ved 175 °C varmluft i 25-30 minutter til overfladen er gylden.

Tærten kan nydes sammen med en klat flødeskum, cremefraiche eller is - Velbekomme :)Ingen kommentarer:

Send en kommentar