søndag den 19. august 2012

Konfirmationskage med luksuslagkagebunde og bærmousse med hvid chokolade

Min første rigtige kagebestilling. Jeg var super spændt på den her kage. Min kærestes kusine havde set en af mine første kager, og spurgt om jeg ikke ville lave kage til hendes konfirmation. Jeg fik frit spil og kunne gøre lige hvad jeg ville både med hensyn til pynt og fyld.
Kagen tog cirka 14 dage at lave alt i alt med planlægning og det hele, da diademet skulle bruge meget tørre tid, men det var det hele værd. Super lærerrigt for en begynder som mig :) Følgende var min grundide til kagen:


Kagerne bestod af de lækreste, luftige lagkagebunde med marcipan og hvid chokolade, og med fyld af blåbærmousse med hele blåbær. Bundene er super nemme at lave og arbejde med ved kagens opbygning, og så smager de bare virkelig, virkelig godt!
Og det færdige resultat:Følgende opskrift er til en enkelt rund kage på 24 cm i diameter. Til min 3 lags kage gangede jeg opskriften med 3 og brugte springforme i størrelserne 20 cm, 24 cm og 28 cm.

Bærmousse med hvid chokolade:
(Jeg brugte blåbær, men de kan uden problemer erstattes af andre bær, eksempelvis jordbær, hindbær eller en bærblanding)

- 350 g bær (Bær fra frost kan sagtens bruges)
- 50 g sukker
- 75 g hvid chokolade
- 75 g piskefløde 38 %
- 1 vanilje stang

- 4 blade husblas
- 4,25 dl piskefløde 38 %
- ½ spsk rom

Bærne drysses med sukker i en skål og indsukres mens resten af moussen forberedes.
Den hvide chokolade hakkes i mindre stykker. Vaniljekornene skrabes ud fra vaniljestangen. Fløden koges op i lille gryde ved svag varme sammen med korn og den tomme vaniljestang. Gryden tages af varmen og den hvide chokolades røres ud i den varme fløde. Den tomme vaniljestang fiskes op af chokolade blandingen og blandingen hældes i en ren skål og stille spå køl. Fløden piskes til skum - pas dog på den ikke bliver alt for fast! Husblassen lægges i et kold vandbad i 10-15 minutter.

Husblassen smeltes i en gryde og røres sammen med rommen. Husblassen blandes i den stadig små lune chokoladeblanding under omrøring. Hele blandingen vendes forsigtigt i flødeskummen, og til sidst vendes de nedsukrede bær i chokoladeflødeblandingen. Stil blandingen på køl, mens bunden laves. (Kan med fordel også laves mens bundene er i ovnen.)


Luksus lagkagebunde med marcipan og hvid chokolade:
- 100 g marcipan
- 100 g flourmelis
- 125 g smør
- 7 past. æggeblommer
- 25 g vaniljesukker
- 150 g hvedemel
- 7 past. æggehvider
- 100 g sukker
- 125 g hvid chokolade

Marcipan, flourmelis, smør, æggeblommer, vaniljesukker  arbejdes sammen i en røremaskine til en ensartet masse. Hvedemel tilsættes herefter. Æggehvide og sukker piskes lyst og luftigt. Hvid chokolade smeltes. Både æggehvide-blandingen og det smeltede chokolade blandes i marcipan massen til en ensartet masse.

1/3 af massen fordeles i de 3 springformen (24 cm), og 2/3 af massen fordeles på en bageplade. Massen på bagepladen må gerne ligge i et tynder lag en i springformen, da bagepladen skal bruges til top og kanter, mens den lidt tykkere lagkagebund i springformen skal bruges til bund på kagen. Lagkagebundene bages ved 170 grader i cirka 15-20 minutter. Bundene stilles til afkøling på en rist og drysses let med sukker.

Bunden fra springformen (den tykke bund) lægges nederst i en springform i tilsvarende størrelse (24 cm) eller i en rund bagering. Kagen bliver cirka 7 cm høj. Af bagepladen skæres en rund kage i samme størrelse (24 cm). Du kan med fordel tage en rund bagering og måle den op til en diameter på 24 cm og presse den ned i bunden og dreje rundt så bunden skæres fri - dette er hurtigt og simpelt og giver en flot lige kant. Læg den så lagt oppe i et hjørne som muligt. Bunden gemmes til side til bærmoussen er kommet i formen. Af resten af bagepladen skal der laves kanter. Strimler med en høje på 4 cm skæres ud og sættes rundt i hele springformen oven på den tykke bund, som allerede ligger i.

Fyldet fyldes heri. Fyld den godt op til kanten, men overfyld ikke. Læg den sidste runde bund oven på fyldet og kanterne. Tryg den let så den "fæstner" sig til fyldet. Du har nu en kage med lagkagebund på toppen og i bunden, og kanter hele vejen rundt som holder fyldet inde. Stil kagen på køl i 1-2 dage.

Kagen tages ud fra køl samme dag som den skal bruges. Kagen kan med fordel overtrækkes med marcipan eller fondant, men skal op smøres med henholdsvis stiftpisket fløde eller en god smørcreme. Kagen kan overtrækkes pyntes dagen før brug, men skal så pakkes ind i husholdningsfilm.

Jeg brugte en smørcreme smagt til med vaniljeessens og overtrak kagen med fondant.


1 kommentar:

  1. Flot flot kage, sikker på at komfirmanden var lykkelig og stolt.

    SvarSlet