torsdag den 30. august 2012

30 års fødselsdagslagkage med blåbær og hyldeblomst

Min søde veninde Charlotte fyldte 30, og der skulle selvfølgelig kage til! Jeg havde længe gået og kigget lidt på Blomsterbergs lagkage med hyldeblomst og blåbær mousse, så nu var tiden kommet til at den skulle afprøves. Og den smagtes jo, selvfølgelig, HELT FANTASTISK! Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver denne kage. Super dejlig frisk kage!

Kagerne blev opsmurt med ganske almindelig flødeskum, og derefter overtrukket med marcipan og pyntet med fondant blomster og sølv sukkerperler. Som afslutning ved kanten i bunden blev lagt blåbær.

Følgende opskrifter giver én kage i en springform med en diameter på 24 cm.

Drømmekage bunde

2 dl Mælk
90 g Smør
1 Vaniljestag
200 g Sukker
4 æg
250 g Hvedemel
10 g Bagepulver

Mælk og smør lunes i en gryde til smørret smelter, og tages af varmen. Vaniljestangen flækkes, og kornene skrabe ud og skilles mellem sukkeret. Vaniljesukker, sukker og æg piskes lyst og luftigt. Mel og bagepulver vendes forsigtigt i æggesnapsen, og til sidst vendes det lune mælkesmør i.
Springformen smøres med olie i bunden eller beklædes med bagepapir. Kagen bages i oven ved 175°C i cirka 40 min til bunden er gylden. Mærk eventuelt i kagen med en strikkeping eller lignende for at tjekke om den er gennembagt. Kagen skal herefter afkøles på en rist.

Blåbærmousse

3 blade husblas
75 g Sukker
125 g Blåbær (her kan bruges blåbær fra frost)
1 stk Lime
5 dl piskefløde

Husblassen udblødes i koldt vand i en ½ time. Limeskal rives og limen presses. Sukker, blåbær, limesaft og limeskal koges under låg i cirka 10 min til blåbærene er møre. Smag eventuelt til mere mere limesaft.
Hele herligheden blendes med en stavblender. Husblassen vrides fri fra vand og kommes direkte ned i den varme blåbærblanding og røres rundt. Blåbærsylten stilles til afkøling. Den skal være helt kold før den færdiggøres. Det kan være en god ide at forberede blåbærsylten dagen før, så den kan nå at køle helt af. 
Når blåbærsylten er helt kold piskes den lind og vendes derefter med pisket fløde. 

Hyldeblomstmousse

3 blade husblas
1 vaniljestang
30 g sukker
5 dl piskefløde
150 g hvid chokolade
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft (hjemmelavet eller købt)
Evt. lidt friske blåbær til at komme i cremen når man samler kagen

Husblassen udblødes i koldt vand i ½ time. Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud og skilles mellem sukkeret. Den hvide chokolade hakkes fint.
Fløde, vaniljesukkeret og den tomme vaniljestand koges op i en gryde. Gryden tages af varmen og vaniljestangen tages op. Den hakkede chokolade kommes i i den varme fløde, og der røres til chokoladen er smeltet. Husblassen vrides fri fra vand og kommes ned i den varme chokoladefløde blanding. Der røres til al husblas er smeltet og tilsidst røres hyldeblomstsaften i. Cremen kommes i en skål og stilles på køl til den er helt kold. Cremen kan med fordel laves dagen før, så den kan nå at køle helt af. Når cremen er helt kold piskes den luftig med en håndmikser. 

Sådan samles kagen:

Drømmekagebunden delen forsigtigt i , så der er 3 bunde i alt. En springform beklædes i kanterne med bagepapir eller kagefolie. Herefter ser opbygningen ud som følger:


I hyldeblomstcremen kan man eventuelt prikke friske blåbær ned i inden den sidste bund kommes på. Det ser rigtig flot ud når kagen udskæres. Kagen smørres op med pisket føde, overtrækkes med marcipan og pyntes som ønsket. Charlotte er selv helt fantastisk i et køkken, og i kan se hendes blog her: Charlotteskøkken

2 kommentarer: