lørdag den 14. september 2013

Bikuber af marengs med hindbærskum


Jeg fik nogle veninder på besøg, og ud over et stort tapas bord hvor intet manglede lavede jeg disse marengs bikuber med hindbær fyld til dessert.

Ingredienser
4 æggehvider (120 g)
165 g sukker
evt lidt citronsaft

Fyld: Fløde pisket til skum, tilsat ønsket smag.

Æggehviderne piskes stive og halvdelen af sukkeret tilsættes. Der piskes videre og resten af sukkeret tilsættes. Tilsæt evt også lidt citronsaft for at tage den skarpe sukkersmag. De sprøjtes yd på bagepapir med form som bikuber (der skal være hul inden i dem). Fløde piskes og blandes samt smages til med eksempelvis hindbær, chokolade, jordbær, appelsin, kaffe eller hvad man ønsker. Flødeblandingen fyldes i bikuberne.

2 kommentarer:

  1. Hvordan laver du hul i midten af dem?

    SvarSlet
  2. Hej Nikoline.

    Hullet i midten kommer automatisk, når jeg sprøjter marengsen ud.
    Start med en stor cirka nederst og derefter byg op med mindre cirkler. Lidt ligesom når man laver kransekage tårn. Håber det giver mening, ellers må du endelig sige til.

    SvarSlet