Lakridscreme med havtorn/brombærgelé og rugknas
Lakrids creme
500 g Græsk yoghurt 10%
1/2 L Piskefløde
4 spsk Engelsk lakrids - enten pulver eller stang
75 g Rørsukker
4 Lime - skal og saft
Sirup
1,5 dl Ahornsirup
1 dl Havtorn
2 dl Brombær
(Gelé) 3 bl husblas
Rugflager
50 g rugflager
25 g smeltet smør
1 spsk rørsukker
Lakridscreme: Fløden piskes til skum. Hvis der bruges lakrids stang skal den knuses helt. Dette gøres enten i en blender eller ved at banke den i stykker med en hammer/kagerulle. Limeskal rives fint fra alle lime og en lime presses for saft. Flødeskummet vendes med græsk yoghurt, rørsukker, lime skal og lakrids. Bruger man en lakrids stang skal de små stykker have lov til at smelte ordenligt ud i cremen. Smag cremen til med mere lakrids og evt limesaft.
Sirup: Ahornsiruppen koges ind til cirka 2/3 dele. Brombær og havtorn tilføjes, kog meget kort op, og vendt rundt. Afkøles. (Føler man ikke siruppen er til nok, kan den alternativt jævnes med en kartoffelmeljævning)
(Gelé: Bær sies fra siruppen. Husblas udblødes i koldt vand. Husblas smeltes med det vand der hænger ved og røres i siruppen. Geléen hældes over cremen og stilles på køl til den er stivnet)
Rugflager: Rugflager og rørsukker blandes i det smeltet smør. Det hele fordeles på bagepapir på en bageplade og bages i ovnen ved 200 grader i cirka 10 min. Vend af og til rundt i flagerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar