tirsdag den 21. august 2012

Mariehønen Evigglad


En kollega spurgte mig om jeg nogensinde havde prøvet at lave mariehøner i fondant. Det havde jeg sådan set ikke, men gik da straks igang med opgaven. Kom frem til disse 3 små forslag.

Græs har jeg lavet af Royal Icing farvet grøn, sprøjtet ud med en græstyl.
Idéen kan eksempelvis bruges til at overtrække en hel kage med eller dekorere cupcakes.


DIY: Mariehøner i fondant
  • En kugle trille rund af rød fondant til kroppen. Kuglen trykkes let ind i sidenerne, så kroppen bliver en anelse oval. Men en skarp kniv, trykkes let ned i midten af kroppens ryg, for at illustrere vinger.
  • Af sort fondant trilles også en rund kugle, som skal bruges til hoved. Kuglen skal være cirka 1/3 større af hvad kroppen var. Kuglen gøres mere oval, og de to ender trykkes flade, så de passer til at gå rundt med kroppen. Men en smule vand eller tyloselim, limes hovedet fast på kroppen. 
  • Hvid fondant udrulles, og med en lille rundt tylspids, eller andet i passende størrelse, trykkes øjnene ud. 
  • Med sort trille to meget små kugler til pupiler. Disse trykkes flade, og limes fast i midten af de hvide øjne. 
  • Øjnene limes fast øver på mariehønens hoved. Men en lille kniv skæres en glad mund foran på mariehønens hoved. Hvis man har dekorationsknive med et lille buet skaft, kan denne med fordel bruges ved blot at stikke den lige ind.
  • Med samme tyl, som lavede de hvide øjne, trykkes en masse små sorte pletter ud af tyndt udrullet fondant. Disse pletter limes fast rundt omkring på kroppen, som mariehønes pletter.
  • Følehorn laves ved at trille to små slanger af sort, og den ene ende på begge slanger rulles sammen til en lille klump. Følehornene sættes fast lige der hvor mariehønens hoved sidder fast på kroppen.
  • Evt. kan en lille blomst laves og sættes på mariehønen (se billede.)



Og lige et billede af den færdige bestilling:


1 kommentar: