søndag den 15. september 2013

Dessert: Regionsmesterskab - Lime Panna Cotta med brombærsirup

Her er min dessert opskrift som jeg udviklede i forbindelse med min deltagelse ved regionsmesterskabet for ernæringsassistenter. Det kræver ikke meget at lave en Panna Cotta, men en god Panna Cotta som sidder lige i skabet kræver øvelse. Jeg har brugt uger på at præcisere denne opskrift og responsen på det færdige resultat har kun frembragt store, tilfredse smil og masser af "MMmm"-lyde!

Lime Panna Cotta med brombærsirup
pyntet med brombær, æbler og ristede mandler





Portionsstørrelse:
Panna Cotta:
1 dl
Brombærsirup:
1,5 tsk
Brombær:
2 stk
Æble + mandler:
10 g + 8 g

Råvareliste: (4 pers.)
Panna Cotta
Brombærsirup
Pynt
Piskefløde 38%
4
dl
Brombær
150
g
Brombær
8
stk
Sukker
30
g
Rørsukker
40
g
Æble
40
g
Vaniljestang
1
Stk
Vaniljestang
1
stk
Limesaft
½
lime
Husblas
2,5
stk
Vand
1,5
dl
Mandler
30
g
Limeskal
1
lime
Limesaft
½
lime
Mynte
12
blade

Fremgangsmåde:
-          Husblas sættes i blød i koldt vand i 5 minutter.
-          Vaniljestangen flækkes og vaniljekorn skrabes ud med en kniv. Bland vaniljekornene med en del af sukkeret for at sprede vaniljekornene.
-          Fløden koges op sammen med sukker, vaniljekorn, vaniljestænger samt limeskal.
-          Når fløden koger røres den udblødte husblas i til det er helt smeltet.
-          Flødeblandingen sies i en skål og stilles på køl. Husk hyppig omrøring for at undgå bundfald af vaniljekorn.
-          Brombærrene rengøres. Vaniljekorn skrabes ud med en kniv og blandes med lidt af rørsukkeret for at skille vaniljekornene fra hinanden.
-          Brombær, rørsukker, vaniljekorn og vaniljestang koges sammen i en gryde i cirka 10 minutter. Grydens indhold sies, gryden rengøres og siruppen hældes tilbage i gryden og koges i yderligere 10 minutter eller indtil passende konsistens. Siruppen stilles herefter på blæstkøl.
-          Mandler hakkes let med kniv og ristes i ovnen til de er let gyldne i cirka 6 minutter. Æbler skæres i meget små tern. Marineres evt. i lidt limesaft. Brombær rengøres
-          Æbler og mandler blandes kort før anretning for at undgå mandlerne bliver bløde.
-          Når fløden er begyndt at tykne let, hældes den i glas og nedkøles yderligere.
-          Panna Cotta anrettes.



Næringsindhold pr. portion:
Protein 3,6 %
Feft 73,4 %
Kulhydrat: 23%




Ingen kommentarer:

Send en kommentar