Her er min dessert opskrift som jeg udviklede i forbindelse med min deltagelse ved regionsmesterskabet for ernæringsassistenter. Det kræver ikke meget at lave en Panna Cotta, men en god Panna Cotta som sidder lige i skabet kræver øvelse. Jeg har brugt uger på at præcisere denne opskrift og responsen på det færdige resultat har kun frembragt store, tilfredse smil og masser af "MMmm"-lyde!
Lime Panna Cotta med brombærsirup
pyntet med brombær, æbler og ristede mandler
Portionsstørrelse:
Panna Cotta:
|
1 dl
|
Brombærsirup:
|
1,5 tsk
|
Brombær:
|
2 stk
|
Æble + mandler:
|
10 g + 8 g
|
Råvareliste:
(4 pers.)
Panna Cotta
|
Brombærsirup
|
Pynt
|
||||||
Piskefløde
38%
|
4
|
dl
|
Brombær
|
150
|
g
|
Brombær
|
8
|
stk
|
Sukker
|
30
|
g
|
Rørsukker
|
40
|
g
|
Æble
|
40
|
g
|
Vaniljestang
|
1
|
Stk
|
Vaniljestang
|
1
|
stk
|
Limesaft
|
½
|
lime
|
Husblas
|
2,5
|
stk
|
Vand
|
1,5
|
dl
|
Mandler
|
30
|
g
|
Limeskal
|
1
|
lime
|
Limesaft
|
½
|
lime
|
Mynte
|
12
|
blade
|
Fremgangsmåde:
-
Husblas sættes i blød i koldt vand i 5
minutter.
-
Vaniljestangen flækkes og vaniljekorn skrabes
ud med en kniv. Bland vaniljekornene med en del af sukkeret for at sprede vaniljekornene.
-
Fløden koges op sammen med sukker,
vaniljekorn, vaniljestænger samt limeskal.
-
Når fløden koger røres den udblødte husblas i
til det er helt smeltet.
-
Flødeblandingen sies i en skål og stilles på
køl. Husk hyppig omrøring for at undgå bundfald af vaniljekorn.
-
Brombærrene rengøres. Vaniljekorn skrabes ud
med en kniv og blandes med lidt af rørsukkeret for at skille vaniljekornene fra
hinanden.
-
Brombær, rørsukker, vaniljekorn og
vaniljestang koges sammen i en gryde i cirka 10 minutter. Grydens indhold sies,
gryden rengøres og siruppen hældes tilbage i gryden og koges i yderligere 10
minutter eller indtil passende konsistens. Siruppen stilles herefter på
blæstkøl.
-
Mandler hakkes let med kniv og ristes i ovnen
til de er let gyldne i cirka 6 minutter. Æbler skæres i meget små tern.
Marineres evt. i lidt limesaft. Brombær rengøres
-
Æbler og mandler blandes kort før anretning
for at undgå mandlerne bliver bløde.
-
Når fløden er begyndt at tykne let, hældes
den i glas og nedkøles yderligere.
-
Panna Cotta anrettes.
Næringsindhold pr. portion:
Protein 3,6 %
Feft 73,4 %
Kulhydrat: 23%
Ingen kommentarer:
Send en kommentar